Pages

Monday, October 24, 2011

3 hari lalu

mulai post ni, saya akan bercerita pasal dia. rasa lebih selesa dan empuk. hihi. tapi memang tak ada kaitan langsung dengan Dia Fadila whatsoever. tukar angin semata.

ini cerita dia 3 hari lalu.

malam jumaat : kawan-kawan satu batch dia berkumpul dekat rumah dia. dan berkumpulnya mereka semua mungkin buat kali terakhir serupa macam tu. duduk santai-santai baca Qur'an, bagi makan dekat hati, lepas tu makan untuk jasad pula.

berakhirnya malam tu, bukan takkan duduk lagi dinaungi para malaikat macam tu, tapi nanti semua sudah ada 'keluarga' masing-masing. bersama ibu yang baru, dengan suasana yang baru dan lebih tersusun. selepas menunggu 4 bulan, alhamdulillah masanya tiba juga..
malam sabtu :

dia diajak pergi layan forum 'minda segar'. lama juga jiwa dia tak pergi majlis macam tu, tak ada dia fikir dua tiga kali, memang pergi je. memang seronok dengar seloroh Dr Jamnul dan Ust Faisol. dia tak berapa kenal mereka, tapi orang kampung memang kenal sangat, jadi dia layan saja. boleh tahan juga, 5 bintang dia bagi.

memang tak rugi balik pukul 12 tengah malam pun, dapat 'minda segar' memang okay sangatlah. tapi dia banyak lagi kena belajar loghat utara ni, sebab bila ahli panel buat lawak, dia lambat faham. orang dah berhenti gelak, baru dia nak gelak.. setakat akal jadi akai, air jadi ayak, sekarang ni jadi laa ni, dia boleh lagi tapi kalau advance sangat, kena tanya translator dekat sebelah la pulak.

malam ahad pulak. dia datang lagi tempat tu, layan konsert far east. sekali, dengar lagu kasih ibu, dia teringat bonda dia yang lama tak berjumpa. tapi dia kena jadi gagah sikit. takkan mau nangis dekat situ. wahaha, mahu kena bahan dengan kawan-kawan sampai sem 3. cukuplah hari tu dia kena bahan. taubat sudah :D

lagi seminggu dia mahu final exam. persiapan banyak mana tak reti nak habaq. yang pasti dia akan cuba buat yang terbaik, dan kasi ibu sama bapa dia senang hati cukup. dia bukan nak compete dengan sesiapa ka, nak tunjuk power lagi la bukan. tak mahu stress-stress, sempoi ajaa. astaghfirullah, sekian, wasalam.