Pages

Sunday, October 9, 2011

tak puas hati

Assalamualaikum.

last weekend kami pi jalan-jalan ronda Pulau Pinang. tak dapat pergi banyak tempat pun. sampai malam kami merayap. tiba masa nak solat maghrib, stop la dekat satu Mall ni, dah tak jumpa masjid dan almaklumlah maghrib waktunya singkat, kami pergi je Mall ni. tak payah bagitau la Mall apa. dari luar waaahh macam gah! serius dahsat. kami pun tergoda.

cari surau. grr, sudah habis suku jam masa. at last yang kami jumpa.. surau yang..... err, memang pun shopping mall selalu mendiskrimiasikan 'surau' tapi ini dahsat bangat.

kecil tak kecik? jangan tertipu dengan gambar tu. tengok sejadah tu. besar tu jelaaa. saya ingat tu lorong nak masuk real surau. tapi tak! tu jeee. sedih ke tak? muat-muat untuk 5 orang. tapi kena jaga-jaga jarak. salah anggar jarak, silap-silap masa rukuk terlanggar dinding belakang, kepala terhantuk ke depan. buat benda tu je kang sampai habis solat. hoho
Dan ada satu benda pelik, batang paip ni buat apa duk sini. nak ambil wudhu' dekat sini ke. aduh. geleng kepala lagi kami. nasib baik dalam toilet, kepala paip berada di posisi yang tepat -_-'

kami buat conclusion, no wonderla surau ni macam ni, cuba tengok shopping mall ni. caution : uneven floor!

tapi ada part yang positif sepanjang ketidakpuasan hati kami ronda Mall ni. dapat juga melantak tutti frutti. booooo ;D

malas nak update banyak gambar. ni je santapan hari ini.

pantai batu Ferenggi : tempat mat salleh nak cuba jadi ikan kering. geleng kepala lagi
depan toy museum : the largest kunun, kecik jeeeee padahal. tak puas hati lagi minah ni -_-
kami mendayung sampan pergi seberang pulau. mungkinkah itu punca semuanya? dush, merepek tak kena tempat sungguh. Astaghfirullah, sekian, assalamualaikum

3 comments:

sterra_kyra said...

hei! menikmati tutti frutti tak ajak! -.-' haha

~KhalilahAlhudaKamilen~ said...

oh, kena ajak ke? haha. itu tak dirancang pun. hehe

shakira suhaimi said...

kejam kata-kata mu ituh! haha :P