Pages

Tuesday, December 6, 2011

berubah la

domo mula panas hati dengan angry bird. tapi kena tahan marah. Rasulullah kata orang kuat orang yang boleh tahan marah :D

domo : kau ni bila nak berubah, semua dah besar kan. pandai-pandaila fikir. takkan semua benda nak disuruh.takkan masa tak reti nak urus. ish perangai..

angry bird : kau susah apahal? jaga tepi kain sendiri sudahla

domo : aku susah hati sebab aku sayangkan kau.

angry bird : blah la dengan sayang kau. aku memang dah lama dah macam ni.. susah.

domo : dah tu kau dah 18 tahun. takkan nak tunggu 18 tahun lagi baru nak berubah?

angry bird : haah, memang pun (muka selamba)

domo dah makin panas hati. tapi kena kawal lagi

domo : tak semua benda kena macam tu, takkan sebab dah memang dari dulu macam tu, so itulah alasan tak payah nak berubah. come on la. kecil dulu main anak patung, main card pokemon, eh bila besar tahu pulak tak nak main. macam tu lah dengan perangai, spesifik perangai huduh le..

angry bird : hoi apa ni, tak ada kaitan. bab mainan memang la. kau ni apasal

domo : jadi apa bezanya? perubahan tu perlu atas kesedaran dan keadaan kan. sama la sekarang

angry bird : apa yang sama nya. aku tak perlukan perubahan sekarang. tak effect

domo : ada bezanya, dulu-dulu mak bapak kau tanggung dosa, dah lama dulu dan sekarang kau tanggunglah sendiri.

angry bird : tak ada kaitan. okay, so what? biarlah aku tanggung sendiri, aku tak kacau kau

domo : dah la malas aku nak bertekak, kalau kau PASTI kau akan hidup besok, kau teruskan lah perangai kau ni.

domo berlalu pergi

monolog angry bird : ahh pasti ke aku hidup esok? masihkah ada ruang...

change now or u'll never get the chance.

astaghfirullah, sekian assalamualaikum.