Pages

Friday, January 6, 2012

sekalung apresiasi :)

bismillah, Assalamualaikum.

boleh agak kot post pasal apa :P

alhamdulillah, Allah beri saya kesempatan untuk hidup lagi bagi tahun ke 19. woahh, okay dah tua –__- saya selalu menjadi tua dulu dalam batch saya. dekat sekolah mahupun dekat kolej ni. tapi, itu semua bukan pilihan saya, saya bersyukur dengan apa adanya :)

bila dah makin tua sikit ni. ke’excited’an untuk menyambut hari lahir berkurangla. rasa ala-ala rumah kata pergi kubur kata mari… but believe me, sebagai seorang perempuan, dia suka bila dihargai pada hari lahirnya. hihi, walaupun hanya wish ‘SHJ/HB’. cukup memadai, tak perlu bagi hadiah pun. *okay, itu tips percuma. hoho. apa-apa pun------>

terima kasih buat semua,

paling utama terima kasih, alhamdulillah, Allah beri nikmat hidup, Iman dan Islam. dan paling utama nak ucap terima kasih pada manusia, of course untuk abi umi. I love them so much.being far apart now, I realized, how much they love me. no parents in this world are perfect, but again, believe me, they will love u perfectly :]

untuk umi, terima kasih lahirkan huda. jaga, besarkan, didik, marah semua. hehe. minta maaf banyak buat salah. minta maaf cepat merajuk (umi pernah cakap huda kuat merajuk. hmm, maybela –_-) minta maaf minggu lepas balik, tak dapat ayam goreng pun nak merajuk, kena marah sikit pun merajuk. dan untuk semua benda kecil ke besar, sory sangat. banyak sangat dosa, tak tertulis ;(

untuk abi, terima kasih jaga huda, didik, bagi duit sume. hehe. terima kasih terpaksa dengar huda komen pasal college life dalam kereta masa otw balik rumah. terima kasih juga selalu ambil berat, walupun selalu call tanya ‘ada exam tak, exam okay ke’ dan juga sebab call tanya ‘dah solat ke –__-?’ *rasa macam 9 tahun pulak. takpela. terima kasih datang penang hari ni walupun baru nak jumpa esok. ampun untuk segala dosa yang bertimbun ;(

I love them very very much. may Allah bless them always.

okay tak lupa juga, untuk semua yang wish. sebaya, tua, muda, adam hawa. tak mampu nak list semua. face to face ke, dekat hp ke, fb ke. really appreciate it. hehe. macam budak kecik pulak :) may Allah bless all of you ! yang lupa ke.. saya tak kesah la. saya dah besar. jiwa besar. susah nak kecil hati. cewaaah.

yang paling saya terharu, dan nak ucap terima kasih, dekat housemates saya yang awesome! susah-susah je :/

alkisahnya.. masa saya tengah study dekat rumah jiran atas : fariza and the gang, tak sedar pulak dah pukul 12. teringat bila cg shikin call. (thanks cg jadi orang first. hehe) dan thanks jugakla dekat housemates fariza siap nyanyi nak wish saya. semangat. tapi balik-balik rumah, housemates saya buat dek je. okay, sedih sikit lah. siap cakap ‘ awak ingat ni hotel? rumah tumpangan ke balik sesuka hati?’ haha, saya tahu diorang main-main je. tapi takkan tak wish kot? demand kan saya. hari ni je please

diorang buat dek, saya pun buat selamba je la.masuk-masuk bilik je, ok.. terus terkejut, sebab ada something atas meja. terus say thanks la of course dan peluk-peluk la sikit. haha. P1010395okay,malu. meja sepah sikit. guna dua meja pun still banyak barang. *tutup muka*P1010400zoom sikit. eh ada gambar 5 Saf. kan saya dah cakap, saya sayang gila kelas ni. okay, takde kaitan.. zoom lagiP1010397inilah hadiah cumel nya. taraaa! :P1010398saya memang nak beli dan ‘jaga’ ikan, setelah kecewa keadaan tanah tak mengizinkan saya bercucuk tanam. kechiwa gila. tapi tak sangka pulak diorang dah belikan. sekor pun cun la. takkan nak satu akuarium kan. godek-godek tengok ikan, pastu tidor la. esok ada kelas. entah bila entah depa beli. btw, nama dia Lilo :) *shhh, jangan komen pasal nama

hari ni, saya kabut sikit. jam tangan lupa bawak la, nak tertinggal bas la. macam-macam. lepas kelas terus balik rumah. housemates tak balik lagi. tengahari tu saya lapar gila. serius, perut dah berkeroncong. nak keluar sendiri malas pula. farah dan zu entah pergi mana dengan kereta. then, lama lepas tu diorang ajak makan dekat luar. orang lapar faham-faham jela. weeeeeeee.

another surprise! diorang belanja makan dekat Asiatica! saya dah lama gila nak makan dekat restaurant tu. tapi tangguh tunggu tahun depan la (tahun ni), lepas tu tunggu duit masuk la. macam-macam. alhamdulillah, akhirnya dapat juga makan dekat restaurant arab tu. hehe.

IMAG0224IMAG0225

tak sangka pulak diorang dah plan. sampai-sampai je, aik, tak payah order, lama lepas tu terus dapat makanan. ingat kan cukupla tu. lepas tu ada dessert pulak. ok, ingatkan cukup la. lepas tu ada kek pula. err, sebab dah besar kan, tak jadi la nak nangis. haha. terima kasih sangat-sangat. barakallahu lakunna! ;)

IMAG0229terima kasih kalian!

terima kasih juga untuk uswah, bagi saya susu! masa taaruf saya cakap saya suka susu, tu yang dapat susu tu. hehe, terbaik~~

P1010404

oh ya, untuk hazrati juga, terima kasih untuk kek nya! siap satu pakej datang rumah tadi. bawak kek batik dan berkain batik.lupa pulak nak tangkap gambar. mungkin nanti ada yang tertarik? haha :P

apa-apa pun, syukur alhamdulillah atas segala nikmat. terima kasih buat semua, yang tak tercatat namanya, maaf. semoga Allah merahmati kalian. tiada lah hadiah yang paling berharga melainkan doa. semoga kita saling mendoakan, dan semoga kita semua dapat bertemu kembali di Jannah, InsyaAllah. uhibbukum fillah <3

astaghfirullah, sekian assalamualaikum.

3 comments:

MinhahAnnur:) said...

like,like,like!1 hihihi
sukaa postt akak ! <3

tapi...terkilann...lah...sikitt...tak terTULISS namaa kitee ... T.T

haha,tadelah..gurauu2 ..:)
sygg akak ! :D

KhalilahAlhudaKamilen said...

alaaaaaaaaaaaaa.
jgn la terkilan, dah minta maaf awal-awal td. hehehehe

syg nt jugak ! :D

MinhahAnnur:) said...

haha,saja je...nak tgk..apa yg akak akan katakan..hihihi >.<