Pages

Sunday, January 1, 2012

Twins Of Faith (II)

okay, sambung lagi cerita Twins Of Faith, hari kedua. dah lama tersimpan dalam draft, baru sempat nak post. dah setahun berlalu dah. haih, maaf. Hari kedua, pagi-pagi dah excited dapat jumpa Dr. Har. I adore her very much ;D she’s a great woman and I want to be like her or even better.. but still be myself. ahah. ok, stop it huda. merapu sudah.

Dr Har cakap pasal , Women in the eyes of GOD, Women in the eyes of men

P1010228P1010229

when one of the participant ask her ‘how do you juggle? with all those work, family etc..’ she answered ‘ I decide what I want to do with my 24 hours. and my family is not my liabilities. they’re my STRENGTH’ – do not use your family as an excuses to limit your activity. get it? solid answer. loike it. hoho. oh ha.. this is the message from Dr. Har :)

P1010237okay, lepas habis workshop, lari ke lecture hall, sempat dengar sikit je lecture dari Ust Mazlee Malik : Unity in DiversityP1010240

lepas tu, next lecture , Sheikh Navaid Aziz : Our Youth, the foundation of an exemplary community. he shared about Malik Bin Dinar’s story and list down 7 points for us to balance it in our life :

  1. Deen (investment for akhirah) : do charity, educating people, share information in the net etc.
  2. Education : keep on learning!
  3. Career : enjoy and passionate. the indicator if you enjoy your career is you’ll do it for free.
  4. Social life : you’re average of 5 people you hang around with. look your friends, find good friends. if you have the chance, take an opportunity to travel.
  5. Health. do exercise regularly. jangan malas dan asyik ternak lemak je
  6. Finance : earn as much money as you can, and spend it for the path of Allah.
  7. Family : keep good ties with parents and family members.

P1010245

lepas Zuhur lunch semua sambung lecture daripada Sh. Hussein Yee : Ask the people of knowledge. these are some points from the lecture : knowledge always come first before action and words- knowledge can be everything- pure knowledge : from Allah- Any knowledge that against sunnah is not benefit at all- knowledge is not what majority- if you don’t know knowledge you’ll be astray by your own feeling.

amacam? faham ke campak macam tu je. hehe. ampun ye. paham sokmo je kan.. (,”)

then, continue with next lecture by Dr Bilal Philips : Education is for life not for living. Many people forget about this fact : The most critical knowledge to be learnt : 3 question that will be asked in the grave. ape ek?? hmm

I love this quote—> Sufian At-Thauri’s mom told him ; ‘ If you jot down 10 words, but you get nothing, your faith doesn’t increase, check yourself, check your intention….’ astaghfirullah.

whatever knowledge we have, if it is possible, share it with others. oh ha, here’s another quote I loike ahak ahak : ‘ We need to be a muslim who happens to be a student. not student who happens to be a muslim. ISLAM FIRST!’

P1010247P1010286

lepas habis tu, sambung dengan lecture daripada Sh. Alaa El sayed : Exemplary women of the past. err, we should not only proud with them, but follow them :) eh apalagi.. hehe. punya la saya semangat, terus beli buku pasal wanita terbaik, tapi erk.. lembab betul gerak. ish ish ish toksah ikut.

sambung lagi lecture daripada Sh. Yahya Ibrahim : Allah’s beloved. cerita pasal sahabat-sahabat nabi. dan beliau gesa (ceh ayat) kita semua sekurang-kurangnya buatlah satu perubahan DAN memberi inspirasi kepada orang lain.

lecture sebelum maghrib : Sh Tawfique & Sh Alaa Elsayed : Allah in the hearts, world in the hands. selain daripada mereka cakap pasal kelebihan sedekah semua, slot tu untuk kutip dana untuk Mercy Mission (penganjur program ni). mula-mula bila dia tanya : who want to give 100 thousand ringgit?’ who’ll be the first? macam senyap je. sekali ada lebih 8 orang jugak la yang angkat tangan. datuk-datin, koprat, OKK la nampak gaya. wow, proud with malaysian. ceh tiba-tiba, ok. lepas tu ada yang bagi 50 ribu, dan ke bawah. siap ada yang bagi rantai, barang kemas semua. memang dahsyat la. Sh Alaa pun teruja. excited je. terus rasa miskin, tak dapat nak bagi apa sangat :’( dan terus berazam nak jadi kaya, nanti boleh bagi lebih banyak dari tu. eh eh eh :P sumbangan masa event tu, ikut laporan lebih kurang 1.4 juta. *sila tepuk tangan kuat kuat*

last lecture sebelum majlis penutup : Sheikh tawfique Chowdhury : The Balanced Nation. okay nak suruh korang (kamu yang baca) berlakon sekejap. dan rasakan bila orang cakap macam ni. kena feel sikit..

“How dare you think you’re small? How dare you? You’re the best nation. how dare you not believe Allah will help you. you should not fear enemies. you should fear your sins!”

okay. tu sebahgian je speech tu. rasa apa-apa tak. okay, tak rupanya –_- last lecture tu tahu tak. okay.. ada entertainment sebelum majlis penutup dan erk sempat lagi tangkap gambar sebelum majlis penutup :P

P1010263P1010288

P1010275P1010277

dah habis…ha, kutip lagi ayat speaker-speaker masa closing remarks;

Dr Bilal Philips : ‘we must renew our faith everyday. in our solah, with conciously! if not, we’re not sincere, and we’ll get nothing’. nau’zubillah.

Sheikh Dr Tawfique : ‘STAY UP NOW, DON’T BE LAZY! DON’T! (tak ingat berapa kali diulang, yang pentig memang banyak kali la)’ stay up now,later you can sleep in ‘peace’, insyaAllah.

P1010290P1010294

itu sahaja ringkasan, ada kelapangan dan kalau rajin. eh, mana boleh malas kan. InsyaAllah saya kongsi ilmu di post lain.  

overall, event ni, dengan international speaker.. sungguh menjilat jari. semoga program ni dapat terus jadi pencetus semangat tahun baru :)  astaghfirullah, sekian, Assalamualaikum

6 comments:

:: siMpLe-sHida :: said...

;0 salam alaik..salam juang!!
syukran ats info perkongsian TOF! mabruk.. byk ibrah+share input inside ur blog..

insyaallah sama-sama kite top-up Ilmu, reload AMAL, upgrade IMAN..scan HATi kite sokmo...

barakallahu!!

KhalilahAlhudaKamilen said...

salam alaik :)
Alhamdulillah, semoga terus bermanfaat..

InsyaAllah, thanks :D

Ujer said...

How dare you think you are small! Atiff ada rakam. :)

Thank you for the sharing. :)
Alhamdulilah.

KhalilahAlhudaKamilen said...

u're most welcome
alhamdulillah :)

Iza said...

Awesome. I donno there's even such a thing. Must read newspaper often. Wish I could be there as FEEL the positive atmosphere being spread. Thanks Huda.

KhalilahAlhudaKamilen said...

hehe.
InsyaAllah, there will be another awesome event such this event and you may have a chance to attend it. hehe.
u're most welc :)