Pages

Tuesday, February 7, 2012

peluang masa cuti

assalamualaikum, bismillah.

peluang satu : cuti raya cina

Mukhayyam LKD (latihan Kader Duat) generasi ke 3. bila dapat join adik-adik punya program terasa macam dah tua la pulak. saya sangat excited nak join bukan saja sebab dapat jumpa adik-adik, tapi sebab saya dah lama sangat tak bercamping. sesekali dapat tadabbur alam, basah juga la jiwa ni. hoho

jujurnya bila compare generasi 3 ni dengan generasi kami, diorang ni sangat bersemangat kot. woah,

dalam banyak-banyak camping yang saya pernah pergi, ni la first time camping saya pergi tak ada lampu waktu malam. guna lilin dan unggun api je. sangat gelap. dan juga first time saya tidur beralaskan bumi berbumbungkan langit. tu lah jadi fasi, konon kena berjaga sepanjang malam, tapi dah ngantuk, modal nak tidur pun takde, tidur je lah mana yang ada. lagi bagus, sweater pun tak bawak. sejuk menggigit tulang, fuh. Alhamdulillah, ada manfaat saya dapat join program ni walaupun mencuri cuti saya yang sedia terhad. hoho

P1010452P1010460

P1010464P1010471
dahsat budak-budak ni camping masak pasta –__-‘

P1010474P1010508

P1010605P1010614
siap-siap nak bermalam dalam hutan yang benar-benar hutan.

P1010627P1010629
sumber cahaya. eh, tapi cahaya ilahi lagi penting ye dok. kihkih

peluang dua : cuti maulidur rasul , thaipusam.

dalam seminggu, saya call banyak kali parents excited cakap nak balik cuti ni, tapi bila clash dengan prog ni, setelah dibasuh-basuh juga, tak jadila saya balik. tapi perancangan Allah jua yang terbaik. banyak sangat manfaat saya dapat.

daurah bersama ustaz salam :D buat mata saya bersinar-sinar. cehh. Aminah jeles lettew. dia yang nak jumpa sangat Ust Salam, saya yang dapat jumpa dulu. selama ni pun saya dengar mp3 je ust Salam bagi pengisian mostly dekat oversea. dapat jumpa live, alhamdulillah, bermanfaat sangat. 2 hari rasa macam sekejap je.

P1010695P1010706

P1010705Ust Salam sangat sempoi. siap pakai jeans dan cap lagi. banyak pengalaman yang diceritakan dan penuh dengan sense of humor tapi sungguh berisi dan memberi inspirasi. serius tak tipu.

lepas dua hari daurah, satu malam sambung dengan mabit dan splendor day.

P1010708P1010715
buat dekat tadika, teringat dulu kami kena bermalam dekat tadika juga lah masa kembara Sarawak. sebelum mabit, bermalam dekat Abrar. kakak-kakak abrar semua baik sangat. may Allah bless them. [k.rai, k.mashi, k.su, k.syaz, k.hannah, k.aya, k.yana]

P1010714 sebelum main, kita dhuha la dulu ek :PP1010726

semoga Allah memberkati pertemuan kita, InsyaAllah ada rezeki boleh jumpa lagi. astaghfirullah, sekian, assalamualaikum

macam tulis report pulak T_T apa pun, alhamdulillah serba serbi terisi juga cuti dengan perkara yang lebih bermanfaat :)

2 comments:

ayam penyet said...

assalamu'alaikum, ukti ^_^

enti ada mp3 pengisian dr ust salam?? boleh kongsikan dgn ana??jzkk atas perhatian, ya ^_^

ayam penyet said...

assalamu'alaikum..
boleh ana mohon untuk kongsikan mp3 pengisian dr ustz salam??sangat2 teringin nak dengar. jzkk atas perhatian enti ^_^