Pages

Tuesday, December 25, 2012

Perjalanan ini

Assalamualaikum, bismillah.

Alhamdulillah perjalanan kali ini sungguh satu nikmat yang aku syukuri. Rezeki yang sangat aku syukuri. Semuanya ada pengajaran daripada Allah. Alhamdulillah.

Semalam, dalam flight aku melantak tidur je. Dalam bas pun tidur je. Berat sangat mata. Sampai Notts nak tidur,malam tu tak dapat tidur pula. Terjaga yang tak terkira berapa banyak kali dah. Sakit-sakit badan pulak dah. Mula-mula terlebih, pulak tu terkurang. Fair :)

Dekat sini, antara kawan baik aku adalah headphone. Entah. Suka melayan muzik pula sekarang. Pergi kelas, travel pun selalu je sumbat telinga.

Pagi tadi, masa nak bertolak macam biasa sumbat juga telinga. Tapi muzik2 yang dialunkan tak terasa dapat menghiburkan. Rasa maca hmm mungkin tak 'mengisi'.

Tegur kak.ekin
'akak ada recording ustaz siapa-siapa tak sekarang?
'hmm tak banyak. Banyak nouman Ali khan'
'haa apa yang ada?'
'lectures dengan tafseer. Awak nak yang mana?'
'lecture la. Apa yang best?'
'semua best. Awak nak yang mana?'
'ikut akak la. Mana-mana yang sesuai untuk saya'
'hmmm islam and ego best. Awak pernah dengar?'
'saya sempat tengok sekejap je. Haaa boleh la, boleh la.'

Masa dengar tu, ya Allah rasa macam kena tumbuk  dush dush dush. Dalam train tu jugak rasa nak nangis. Bukak quran, konon control tak nak nangis.

Memang kena tampar. Tampar ulang alik. Senyap je.

'terima kasih kak ekin. Nak dengar lagi :p'
'awak nak tajuk apa?'
Tengok..tengok, ' saya nak the hippocrites la'

Dengar. aaaargh rasa kena tampar lagi. Nak nangis je. Terasa sangat jadi orang munafik. Munafiknya akuuuu T_T

Sampai sheffield, memang excited dapat join PMS (perhimpunan musim sejuk). Selepas 'dibasuh', Dah stabil dah emosi. PMS adalah satu rezeki :')

Masa nak check in penempatan, bukak beg. Allah! Air tumpah dalam beg. Mungkin sebab beg tu kulit sikit, tak perasan. Bertakung air daaaan dalam tu ada semua barang berharga. Al-quran, passport, purse, handphone, camera, tab.

Camera err macam tak betul sikit dah. Tapi, paling teruk 'cedera' tab aku. Basah lencun. On off on off on off akhirnya OFF. Tipula tak sayang. Haha. Dari pre med, tab tu lah peneman, nak sampai sini tukar tab 2. Kira baru sangat. Sekelip mata basah macam tu jee. Allah takdirkan. Sengih je la. Sorryla kalau nak nangis. Hihi

Masa sesi sharing tak teringak pulak cerita sedih. Yang konon sedih. Pengisian banyak sangat la refleks diri. Akhirnyaaaa nangis jugak! Kononla khalilah alhuda nak tahan --'

Alhamdulillah. Nikmat

Dekat PMS ni, aku jumpa nik madihah. Yang dapat result SPM gempak tu. Hehe. i adore her so much. Sampai sini istiqamah pakai tudung bulat. Tabik spring.

Malu sangat. Konon dulu aku nak pakai tudung bulat. Minta umi belikan kain tudung bulat. Umi dah beli pelbagai warna, beria jahit semua. Last-last tak pakai jugak! Pakai lepas spm sekejap je. Lepas tu hmmm entah ke mana keinginan tu. Nak sedih pulak sekarang..

Refleks. Muhasabah diri.

Hari ni. Nikmat.

Banyak dapat belajar. Alhamdulillah :)

Sheffield, Uk.

No comments: