Pages

Tuesday, April 23, 2013

spring camp & jaulah

assalamualaikum, bismillah.

my bad, my bad ;( tak sempat nak update. lama terbengkalai. alasan kan? huh.

terasa tak sempat jugak tulis coretan yang panjang-panjang. mampu letak gambar je. dan sikit je. tak menggambarkan apa sangat ;/

jujurnya, aku tersangat menghargai nikmat yang Allah berikan. Spring Camp dan jaulah ni, banyak juga aku belajar nilai ukhuwah dan pengorbanan. Ah, terlalu banyak! cuma tak tertulis je.

Spring camp di Scout Centre, Mount Melleray, waterford. aku terbayang kalau boleh buat camping macam kem asas ke, sebab best tempat dia. cehh. sejuk dia ya Allah! katanya extreme sejuk tahun ni. tapi cantik dia, subhanallah :) kalau dekat Malaysia, bila bab cuaca, orang mungkin merungut panas, kalau sini, mungkin sejuk. nak ambil wudhu’ pun, menggigil. takpa, ini tarbiyah. ye dok?

SC2013-04-01 10.24.222013-04-01 10.19.09

Jaulah usrah sulbah aka Itqan Safiyyah. nama nak panjang aje. hihi

dari leicester, lawat sisters, sampailah ke Birmingham, banyak sangat yang belajar. again, tak sempat je nak tulis ;/

20130404_121218
20130408_152855IMG-20130411-WA0003

memori gambar ini : masa kami nak beli air ni, dah nak zohor. orang kedai tu kata sempat untuk take away je. kami pun okay je la. kedai nya cantik. tiba-tiba ada hamba Allah masuk, berseru ‘ YA IBAADULLAH!’ agaknya nak ajak solat dekat tauke kedai (dan kami juga kot. hihi) terkejut. cepat-cepat keluar, ambil gambar luar kedai pun jadila. lulz –.-

2013-04-05 12.14.16IMG-20130405-WA0001USRATI <320130405_132929

2 minggu dari sekarang, akan menduduki summer exam. FINAL untuk 1st year!

FINAL EXAM 7/5-27/5/2013.

moga ALLAH mudahkan. mohon doa :)

3 comments:

Atiqah Hassan said...

wow. cantik graffiti tu..

Latifah Maisarah said...

woahh bestnyaa! ana suka gambar dgn lembu gedabak tu. hehe.. nk merasa sejuk negara orang jugak :'D

Latifah Maisarah said...

Bi Najah fil Imtihan ye kak !.. chaiyyok ^.^