Pages

Thursday, June 6, 2013

teaser summer

assalamualaikum, bismillah.

sebelum exam, list diri sendiri nak buat berjela.

sekarang, haa buatlah (!)

.

alhamdulillah, baru balik summer camp. antara program yang aku nanti-nantikan sangat sejak jejak kaki di Ireland ni.

hiking antara aktiviti yang aku paling suka.

hiking dengan kambing biri-biri.

embeek embeek jadi peneman.

bukit (ke gunung tak sure) yang sangat luas dengan baaaaaanyak kambing biri-biri.

perasaan yang sukar untuk aku gambarkan melalui jalan yang indah, ditemani dengan alam yang subhanAllah terlalu cantik.

sampai atas rasa nak nangis sangat.

pejam mata. ya Allah.

‘nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan lagi Khalilah Alhuda?’

.

dengar kisah bagaimana orang terjebak ke kancah DnT, boleh refleks macam-macam.

‘ ada orang rasa bagaimana kita bermula tu penting, betulla penting juga, tapi yang lagi penting bagaimana pengakhiran hidup kita’

‘mungkin jika Allah tak mentakdirkan 'itu’ kisah kita dahulu, kita mungkin tak ada di sini’

dan

‘kesyukuran yang tertinggi adalah dengan beramal’

kata teaser,
gambar dan cerita menyusul kemudian. peace.

2 comments:

Latifah Maisarah said...

haha, baru nak tanya gambar (?) ;D

KhalilahAlhudaKamilen said...

haha, nak tengok gambar je ke?
:P