Pages

Friday, August 9, 2013

syawal

assalamualaikum, bismillah

raya di Egypt amacam? not too bad. orang arab ni tak meriah sangat bila sambut raya, so aku pun tak ada lah macam sedih sangat, sebab tak tengok orang lan beria pun. pakaian arab pun taklah se meriah dan se 'diva' orang raya di Malaysia. 

lepas solat raya. jalan beraya rumah sisters. bila tengahari semua mata pun dah separuh-separuh. rumah sisters, boleh la buat macam bilik sendiri.

lepas solat zohor, masuk bilik. dia masih tidur di katil depan aku. aku pun landing sekejap. tak lama lepas tu K.Wa, ; mak usrah dia masuk bilik. 

'dia dah solat?'
'belum'

k.Wa menghampiri katil. sentuh. gerakkan. tak kasar pun

' Farah, (bukan nama sebenar) bangun, bangun solat zohor. Allah dah bagi nikmat makan macam-macam, kena la solat awal'

hah! terus tazkirah di 1 syawal :p

memang betul pun kan, banyak sangat nikmat yang Allah dah bagi, sebagai tanda syukur kena lah taat. lagi lepas ramadhan ni patut lagi berkobar-kobar. sebulan kot training.

kalau bulan ramadhan ikut iftar yang akan berbuka sikit dulu, lepas solat maghrib baru makan besar sikit, boleh je cepat nak solat on time.

ke yang kes tu niat lain?
jomlah recheck balik status iman

jangan beraya sakan
sampai iman kehausan

:)

*blog pun dah tukar baju. baju raya. eh?

No comments: