Pages

Thursday, February 20, 2014

nak balik!

assalamualaikum, bismillah.

dua minggu ni, minggu yang sangat 'menekan'. urghh, layan kerenah manusia kah..exam punya pasal kah.. asal nak exam je homesick teruk. hati menjerit nak balik. kalau time macam ni, ada orang nak cakap 'best la belajar oversea'.. berani laa.. rasa macam 'meh la tukar tempat dengan aku'. aku nak balik Malaysia. (!)

bila time exam ni, bila bawak diri sendiri pergi beli coklat dengan aiskrim, memang sebab teringat sangat dekat rumah. bila nak exam, abi ada beli coklat dan aiskrim. dekat sini, bila exam kena juga buat kerja rumah, jadual masak pun tetap kena buat, boleh nangis la teringat rumah. kalau nak exam, umi akan selalu back up dan layan macam puteri (hiperbola di situ). 'cuti dari kerja rumah'. sementara je okay. lepas tu habisla. hoho. pergi dan balik dari sekolah kalau exam berambik berhantar.. padahal jalan kaki tak sampai 15 minit. fuhh

nangis lah..
rupanya memang dah terbiasa duduk rumah. dah budak sekolah harian.
elleh, duduk Penang dulu, hampir tiap minggu balik. 
kalau study week lagi la balik. duduk hostel, macam lagi tension je.
dekat rumah..makan, baju, semua tak payah fikir. settle.

sekarang bila jauh. nangess. nak teringat-ingat rumah, homesick pun, tak bolehnya nak balik. tunggula cuti ;'(

ah, mengadanya aku!
aku ni lemah lagi, tipu la tak 'patah'. 

rasa macam betul ke 3 tahun lagi..kenapa ambil medik ni..kenapa duduk jauh ni (duduk Penang pun nangis. aiyo) ;'(

bila dah lebih kerap call family, walaupun tak ada isu pun nak cakap. just sebab nak dengar suara.. bila whatsapp family emoticon memanjang je yang rupa nangis beria tu,

walaupun selalu bajet kental sangat.
I have to admit.
I miss them a lot. A LOT.
I miss home. HOME.

seronoknya kalau dapat rasa,
bila serabut-serabut masalah dunia, rasa macam tahan marah ni dada boleh pecah (hiperbola lagi), rasa macam teruji dengan ujian dan peperiksaan dunia, tapi aku dapat bertahan dan tetap bertahan..sebab nanti, dapat balik juga

balik tempat asal.
balik kampung. *oo ooo balik kampung*

kampung gombak? ke banting? ke kuala pilah?

bukan,
kampung syurga.

nangis sebaldi.
ayuh, mujahadah.
ini tarbiyah. 
supaya budak lemah macam aku ni
jangan cepat lemah dan goyah

No comments: