Pages

Saturday, May 24, 2014

summer break

assalamualaikum, bismillah.

alhamdulillah, thummalhamdulillah. rasanya hari ni lebih berkelapangan dari sebelumnya. lepas je habis exam tempoh hari, terus ke Belfast untuk Summer Training Camp (OHSEM!!), balik rumah sekejap packing sikit barang untuk pindah rumah, lepas satu meeting, aktiviti lain pula lepas tu sambung kemas rumah etc.. anyway, alhamdulillah atas segalanya.

summer kali ni, perasaan dia berbeza sikit, plannya pun berbezaa. kalau tahun lepas aku plan menghabiskan summer di Mesir dan Jordan, tahun ni, insyaAllah summer ni nak menebus kerinduan pada dua tempat. Mekah dan Malaysia. walaupun Malaysia aku sangat rindu, tapi ironinya aku rindu nak pergi rumah Allah lebih dari nak balik Malaysia walaupun tak pernah pergi pun Mekah dan Madinah.

walaupun banyak lagi sebanarnya banyak urusan tak selesai untuk umrah dan balik Malaysia ni, Moga-moga Allah mudahkan segalanya, insyaAllah. i will always hope for the best, and prepare for the worse. jujurnya sangat berdebar untuk summer kali ni. huuu.

surely, i will miss all the moments in Egypt and Jordan last year. mungkin tahun depan ke pulak datang balik sana? hee

rindu juga bila kelas quran sheikh nak marah ' irfa' sautik!!' atau pun, tahan suruh baca lagi lama. suara aku dah nak habis kot..paling lama rasanya 5 juzuk straight dari 4-8pagi. minta simpati dapt la rehat sekejap. walaupun tahan je la, kadang tu rasa nak marah balik je (apa teruk punya perangai --' astaghfirullah) atau ustazah Marwa tegur kalau cakap arab pasar dalam kelas dia. arab baku please..

tapi kita tak boleh hidup dengan memori lampau. move on. keep on going.

dan naik tahun depan insyaAllah dah tahun 3, dah start klinikal. aku rupanya baru perasaan, aku kurang rupanya bercerita dan appreciate nikmat as a medical student dekat Ireland ni. wahaha. banyaknya cerita pasal benda-benda lain. heee. insyaAllah i will write more about my life as a medical student atau benda2 lain yang berlaku sekeliling ni, life aku, as 'abid and khalifah as a whole. kadang rasa blog ni dah jadi diari tak pun syok sendiri. LOL.  tengah struggle nak istiqamah menulis -.-

tak ada nak update spesifik apa pun,
tarik nafas dalam-dalam, hembus.
yeah, summer break dah start.

inilah masanya nak membesar..
inilah medan amal.. *biceps*

*cuak juga bila diulang-ulang berkali-kali, moga Allah redha.*
kadang kita nak sangat Allah beri kita kesabaran, tsabat, tapi jangan lupa untuk doa :)

No comments: