Pages

Thursday, January 7, 2016

kita bermula kerana Allah..

Assalamualaikum , bismillah.


makin hari hentakan akhawat (or ikhwah)
datang dan pergi..
layu dan bertenaga..
yang terlihat dan tersembunyi..
yang diketahui yang tidak diketahui..
yang wujud yang hilang..

yang tenggelam, lalu timbul..
lalu tenggelam..
lalu timbul..
lalu tenggelam..
lalu timbul...

diasak ombak ganas..
dibuai ombak lembut..
mendapatkan cruise mewah..
pelayan indah,,


lalu tenggelam..
lalu timbul..
lalu tenggelam..
lalu timbul..
lalu tenggelam..

lalu..

l
e
m
a
s
!

itu pedih.

' Huda, nak nasihat sikit, sebelum BFG, macammana nak tsabat '

' Saya pun belum BFG. huhu, dan saya tak terbukti tsabat. saya belum mati(!)

(nak bagi kata semangat, ayat  quran, dah quite banyak dah dapat dalam proses pentarbiyahan kita selama ni)

tapi satu benda je kot, kena keep on remind diri kita..

kita bermula kerana Allah,

dan kita tak akan berhenti kerana manusia mahupun suasana.

Allah. 

reasonnya dah cukup besar kot? '



kalau saya sendiri 
tenggelam timbul
tak nampak dah tujuan..
do remind me please.
atau bagi je se-das
'huda, awak futur ni..'

No comments: