Pages

Thursday, February 4, 2016

Basic Life support

Assalamualaikum, bismillah.



apa yang Allah takdirkan aku lalui hari ni, buat aku termenung panjang. fikir panjang...

Selama ni rasa kalau training basic life support ni tak adalah buat beria sangat. Ala, zaman 1st year lagilah, chill~

Cuma kali ni rasa mmg nak all out. Sebab nervous dah 4th year ni...you'll face the reality soon..ni bukan main2 huda. It's about saving someone's life and bring back hope. No joke man..no joke.. 

Rasa macam, bagi sepenuh tenaga, asyik kena ulang je. Ada juga rasa instructor tu suka aim aku. huhu. Letih la juga. And huhu lapar jugak. Tapi kalau doctor, dia mmg akan all out pun for the sake of the patient. And because that's her job and amanah..not a privilege. No matter how tired she is..she'll keep on trying..trying hard.

And the time will come...no matter you like it or not. no matter how hard you've tried .. The time will come...where you can't do anything.. literally can't do anything. AT ALL. you definitely can't bring back what have gone.. walaupun itu orang yang kau sayang. you'll feel useless..sad, dissapointed, defeated..name it. Name all the terrible words. Is she a loser/failure? Is she...? 

Takut nak hadapi masa tu, terbayang dengan segala perasaan berkecamuk,,kita hanya mampu terduduk pasrah dengan menghinakan diri. Dari Allah kita dtg, kpd Allah kita kembali.. 

Now,

Tell me

Tell me

Would I face the same situation, the same disappointment on this path? Would I?

Tell me.... would I? Or should I ?

Tell me.... 

Faghfirli ya Rabb. Faghfirlana..




No comments: