Pages

Tuesday, February 2, 2016

kerana donut.

assalamualaikum, bismillah..

dalam train.
tiba2 Tim mesej;

' Huda ada cerita kelakar untuk awak' ......


ini kisah semalam, usai berdaurah di masjid Notts, mereka ber-6 naik taxi, aku dengan k.dayah jalan kaki (jimat duit sikit + sihat. kahkah) then kami jumpa di Nottingham Train Station.

dan again, berpecah lagi;

aku berseorangan naik train tukar di Leicester, k.dayah tukar di Derby. kami plan jumpa semula di Birmingham airport. mereka ber6 gang ke Manchester airport.

tengah sorang2 dalam train, senyum dapat mesej ni :)

alkisahnya, aku suka sangat makan donut.

benda besar memang tak suka shopping. bag ke kasut ke baju ke tudung ke baju ke tak suka sangat.(kalau kata tak shopping langsung menipu pulak) tapi selalu berkira kalau nak beli benda2 lain tu. rasa tak perlu. bag pack memang ada satu je, tu pun orang hadiahkan. tak beli bag lain. sling bag ada lah satu uzur sangat dah. huhu. kasut sukan adalah sepasang, kasut formal untuk ke hospital ada sepasang tapi dah uzur juga (dah kena bebel dan bawa ke kedai kasut untuk beli kasut baru tapi refused. huhu) so far boleh survive. kasut kalau 60-70 euro mahal lah gak pada aku :( kasut casual adalah satu, tapi tak berani pakai kalau cuaca tak okay. licin, tapak dah haus,

okay tu bukan pointnya.

selalu boleh tahan lah nafsu shopping, tak minat sangat shopping. membeli-belah kalau tak perlu, tak buat. kalau setakat nak show off mampu beli barang berjenama, huhu tak perlu kot. lebih baik simpan duit untuk benda lain. tapi duit aku laju lah juga mengalir kalau beli buku T____T memang boleh pokai beli buku. huhu (tapi ni exceptional tak rasa bersalah sangat sebab goood investment lah aku rasa)

tapi ada juga satu benda selalu juga kalah.
donut.
haha, ye doughnuts.

hari tu jaulah duit bajet sengkek jugalah. tapi jumpa Krispy Kreme. Kalah.
kalau pi tesco tu, selalu jugak lah beli donut, huhu
mungkin sebab donut tak lah costly sangat, so kurang sikit rasa bersalah.

then...

I challenged myself not to buy doughnut anymore.. (for some time yang tak dispesifikkan.hoho)
tak ingat last time makan/beli donut bila.
memang saja ja, nak train diri sikit jangan nak ikut nafsu sangat walaupun remeh je.

then,
terbocor pasal challeng ni masa usrah last week. mungkin, kesian kot, tu yang k.munirah nak surprisekan walaupun tak jadi. (k.munirah tak tahu kot tim mesej aku. dan Tim pun mungkin tak tahu kenapa k.munirah nak surprisekan dengan donut. haha)

anyway,
walaupun tak dapat donut tu,

I'm so blessed, alhamdulillah.
Alhamdulillah.

tadi tengah tengok youtube, tengah study sikit pasal jaundice. then pakcik tu bagi contoh ' now, when you eat donut or something your gallbladder secretes bile...'

why donut pakcik?
heh, terus teringat kisah donut semalam.
terus terstop study jap.
terus jadi post kerana donut.

alahaiiii Khalilah Alhudaa.... pleaseeeee jangan nak cepat terdistracted sangat =..= semua donut punya pasal. lol

* * * * * * *

No way mannnn...

Aku tulis post atas tu masa dekat campus.. lepas balik je...


Alhamdulillah.
Thank you Allah.

No comments: