Pages

Thursday, October 13, 2016

sakit

assalamualaikum, bismillah.

Paling tak suka layan diri sendiri kalau sakit. Tak suka. Sebab akan selalu kata dekat diri sendiri 'aku okay insyaAllah'

Walhal semalam dan pagi ni nangis dalam duvet tak nak sakit. 'Tapi ya Allah, mcm tak larat je ni :( '

Semalam paksa juga, because I can't afford to miss my tutorial. Dah janji dengan Dr. Padahal struggle cari patient petang tu, beratnya kepala nak siapkan case malam tu, pergi ward awal paginya cari patient chart tak jumpa pulak tu. belasah.. Rasa worth juga sikit bila dapat feedback okay- honours. 'okay this is 1st class honours question ; do you know what is IgG4 disease?' bye Dr, tak tahu -.- cuba lagi, 2 more weeks to long case exam. huhu

Buat selamba. Buat biasa. Badan gigil boleh tahan, pening kepala boleh selamba lagi, Tapi bila batuk hit me hard dan tak mampu nak konon tahan (cover) dah, it makes me cry even more. 'Allah, I have lots to do, tak nak sakit please' bangun pagi dah lipat duvet dah, rasa okay dari semalam-ready to go. Tapi masa ma'thurat, I don't think I'm okay today. lepas ma'thurat, paksa juga makan ubat, buka balik duvet. pakai double duvet sbb nak peluh cepat,,nak sihat. Ingat nak berjaga pukul 740 sempat kejar tutorial at 815. Tapi terjaga around 830 huhu. Berkira nak msg Dr 'won't be able to come to hospital today. Took some meds since yesterday but still not getting better' message sent.

terjaga balik 11 pagi.
sebab ada tangan dekat dahi.
ada orang letak kain basah atas kepala.

'awak okay?'
'kalau saya buat bubur awak nak makan?'

'saya dah okay, saya dah okay'
letak tangan sendiri dekat dahi, dekat leher, just to make sure i'm okay. tak panas, alhamdulillah i'm okay. told you, i'm okay. badan je lenjun peluh.
thanks Tim, saya tak marah. huhu

ter-nangis juga bangun kemas duvet. 'saya tak sakit' 'i'm okay'.
kepala je berat sikit. tapi gagah bangun. tak suka layan,

mandi, makan,

alhamdulillah i'm okay.
not as healthy as usual, feeling a bit unwell, but not that sick either.
just a reminder, you can get sick, Huda.
you are a human. 
nabi Ya'qub sakit, nabi Ayyub sakit.
makin dekat dengan Allah.

ni sikit je. 

don't push yourself too hard.
syukuri nikmat sihat.

please, take care everyone.
at least get some rest.

2 comments:

the wayfarer said...

Again, don't push too hard on yourself.
If you can't, then you can't.

We, as humans, are full of limits.
And we just have to acknowledge that. :)

Khalilah Alhuda said...

Thank you munqiza :)