Pages

Monday, July 24, 2017

kubur di mana

assalamualaikum bismillah..

mana dah kita ni?

kalau dicari kubur Sultan Melaka:

(1) Sultan Alaudin  Riayat Shah di Pagoh, Johor. Baginda dikatakan mempunyai amalan rajin solat malam, dan barangkali kuburnya masih terpelihara buat iktibar kita semua.

(2) Sultan Mahmud di Sumatera timur. (ni bukan sultan mahmud mangkat dijulang. hehe) Baginda punya anak ; Raja Abdullah yang mengisahkan pengkhianatan anak-bapa. dan kisah pengkhianatan bukanlah kisah bangsa mahupun agama. ia kisah individu.

aku sudahkan sampai disitu sahaja nampaknya

* * * * * *

masa sangat pantas berlalu.
I've been sick for the past few days, tak teruk pun, but i know something not right with my body. 
not feeling so well. the last time I feel the same was during my medicine rotation.

probably, I pushed myself too hard.
a hectic week it was.
ada terlalu banyak perkara yang nak dilakukan.

dan lebih banyak yang difikirkan, dibincangkan dan perlu direncanakan.
ada banyak harapan yang wujud, dan kekecewaan yang muncul.

I need to manage my expectation very well. hew

kalau masa medschool, tuntutan akademik yang buat serabut,
sekarang, kelangsungan tarbiyah dan realiti cabaran dakwah tanah air yang sangat2 merungsingkan.

hakikat 'bfg balik hilang' adalah satu yang pedih untuk ditelan, but heyy i won't give up. jalan ini perlu nafas yang panjang, As much as I want myself to stay on this path I wanted my akhawati fillah too. tapi masa, masa yang panjang adalah musuh dalam diam!

bila ada akhawat personally jumpa, dan mesej

' boleh tolong saya dapatkan usrah lebih awal? saya dah bfg 1 bulan'

i know, harapan masih dan sentiasa ada, rijal yang mencari masih ada.
aku taknak fokus pada yang gelap, dan mengabaikan sinar yang terang.

aku tanya khabarmu dimana?

till then,

No comments: